Biológiai alapok fenntartása és fejlesztése |
Génvagyon-megőrzés és fejlesztés
Fajta |
darabszám |
Alma |
1139 |
Körte |
467 |
Birs |
77 |
Naspolya |
26 |
Meggy |
88 |
Köszméte |
46 |
Központi törzsgyümölcsös és törzsültetvény fenntartása
Törzsgyümölcsös
2 hektár |
80 fajta |
Központi törzsültetvény izolátor alatt |
22 fajta |
Saját és szerződéses fajták bázisanyag előállítása (vírusmentesítés,
mikroszaporítás)
Click for detail |
Termesztés-
technonógiai kutatások
egyes
gyümölcs
fajoknál
|
Integrált és ökológiai gazdálkodás technológiájának kidolgozása
alma és csonthéjas gyümölcsfajokra
Baktériumos tűzelhalás korai előrejelzése és a védekezés
hatékony módszereinek kidolgozása
Talajlakó kártevők elleni biológiai védekezési módszerek kidolgozása, továbbfejlesztése
Abiotikus stresszhatások (aszály és fagy) vizsgálata, kivédésük módszereinek
kidolgozása
Posztharveszt technológiák, fajtaspecifikus ajánlások
Click for detail |
Szaktanácsadás |
Közvetlen termelői tanácsadás, pályázatok, fejlesztési tervek
Faj, fajta, alany, térállás és termesztési mód
Kutatási eredményekre alapozott technológiák
Öntözési tanácsadás
Érésidő, szüreti időpont meghatározása
Kiadványok - havi információs lap, szakkönyvek
Felnőttképzés - téli tanfolyamok, NVT, TÉSZ
Ismeretátadás termelők, közép- és felsőszintű oktatásban résztvevők
számára
Szakmai rendezvények - Kutatói nap, júniusi tanácskozás az integrált
termesztésről, szeptemberi „Almanapok” stb.
Click for detail |